Lionsleden

Adress: Torsås Visa karta

Adress: Torsås

Den gamla banvallen mellan Torsås och Bergkvara gjordes om till ett gång- och cykelstråk av Torsås Lionsklubb. Under 2010 fick leden ett ansiktslyft i form av ett förbättrat underlag. På vissa ställen breddades även leden för att öka framkomligheten

Leden är ca 4 km lång och har flera anslutningar vid Spånggatan och Verkstadsgatan i Torsås, samt vid gamla Faurecia och i Bergkvara från Målaregatan. Klicka på länken nedan för att ladda hem kartan eller kontakta turistbyrån för mer information: turistbyran@torsas.se.

Långpromenad Lionsleden. Start: Bergkvara Turistbyrå, Tid: 1-2 h. Följ Vattenvägen inne i bostadsområdet tills du kommer till Dynekärrvägen. Passera Gummebo och tag till höger på grusvägen. Följ grusvägen, som går mellan två stenmurar, förbi en gårdsplan och nerför en backe. Sväng höger och följ grusvägen tills du kommer till cementgjuteriet. Där svänger du in till höger på Lionsleden. Följ leden tills den slutar, välj stigen till höger för att komma till Turistbyrån.

Show more

Närliggande boenden

Bed & Breakfast

Solbackens Bed & Breakfast

Avstånd: 762 meter
Solbackens B&B ligger i slutet på Allfargatan ( huvudgatan) i Torsås i lantlig miljö. Det är ca 10 minuters promenad från busstorget.
Hotell och pensionat

Stufvenäs Gästgifveri

Avstånd: 10,1 km
Stufvenäs Gästgifveri har anor från 1800-talet. På Stufvenäs möts tradition och nytänkande i historisk och naturskön herrgårdsmiljö. Familjen Berzilius-Johansson har drivit och utvecklat verksamheten sedan 1987 med stor kärlek, omsorg och värme.

Allfargatan 26, Box 503, 385 25 Torsås, Tfn 0486-331 00, Fax 0486-331 05, Orgnr 212000-0696, BG 642-3446, info@torsas.se